Σκληρή γλώσσα Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια για τις υποκινούμενες καταγγελίες κατά της Ελλάδας

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για τις υποκινούμενες καταγγελίες συγκεκριμένων ευρωβουλευτών που «ανησυχούν» έντονα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, δημιουργώντας σκόπιμα αρνητικές εντυπώσεις ιδίως εν όψει βουλευτικών εκλογών. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση των εν λόγω ευρωβουλευτών με τους ατεκμηρίωτους και αυθαίρετους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για το κράτος δικαίου και την ακεραιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Μάλιστα, έκανε λόγο για μεθοδευμένη εξωθεσμική απαξίωση του έργου της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδας, όπου η δημοκρατία λειτουργεί αποτελεσματικά εδώ και 50 χρόνια

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ: https://youtu.be/8G8uusV10ds

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χθες Κυριακή φιλοξενήθηκε συνέντευξη της εισηγήτριας της Επιτροπής PEGA σε εφημερίδα που στηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, με τίτλο στην πρώτη σελίδα «Έχουμε σοβαρές ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα». 

Σε άλλη συνέντευξη, συνάδελφος επίσης μέλος της PEGA αναφέρει την Ελλάδα ως χώρα που οδεύει στην απολυταρχία και δηλώνει ότι μπορεί η αντιπολίτευση να ζητήσει παρατηρητή από την ΕΕ για την εποπτεία των εκλογών. Είναι τυχαίο; 

Διότι όσα δήλωσαν οι συγκεκριμένες συνάδελφοι, παρεμβαίνοντας αθέμιτα στην προεκλογική περίοδο, ταυτίζονται απόλυτα με τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης στη χώρα μου. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές και δε συνάδει με το έργο των ευρωβουλευτών.

Συνάδελφοι,

Δεν έχουμε δικαίωμα να επεμβαίνουμε με αυθαίρετες εκτιμήσεις στα εσωτερικά των χωρών, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις ιδίως εν όψει βουλευτικών εκλογών. 

Είναι απαράδεκτη η εξωθεσμική απαξίωση του έργου της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδας, όπου η δημοκρατία λειτουργεί αποτελεσματικά εδώ και 50 χρόνια».