Βόζεμπεργκ_ΝΔ_Ευρωβουλευτής_Βενεζουέλα_Μαδούρο_τσάβεσ_παρουσίαση_βιβλίο_Πιπίνης

Παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη «Βενεζουέλα, από τον Τσάβες στον Μαδούρο»

 

Βρυξέλλες, 30 Ιανουαρίου 2019

 

Παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη «Βενεζουέλα, από τον Τσάβες στον Μαδούρο»

 

Για το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη «Βενεζουέλα, από τον Τσάβες στον Μαδούρο» μίλησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, σε μία παρουσίαση που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ελληνικού βιβλιοπωλείου «Περίπλους» στις Βρυξέλλες.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καλωσόρισε το βιβλίο με ιδιαίτερα θερμά λόγια, επισημαίνοντας την εξαιρετικά επίκαιρη και διεισδυτική ματιά του συγγραφέα, που με επιτόπια έρευνα ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες κατάφερε να αποτυπώσει τη σκληρή πραγματικότητα και το αδιέξοδο των κατοίκων της Βενεζουέλας.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ έκανε εκτενή αναφορά σε αποσπάσματα του βιβλίου, που μέσα από τα σχόλια, τις συνεντεύξεις αλλά και τις προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα αποκαλύπτουν το βάθος της οικονομικής κρίσης, την ανυπαρξία κράτους δικαίου, τη λογοκρισία στα ΜΜΕ, την περιφρόνηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων καθώς και την εκτεταμένη διαφθορά στη Βενεζουέλα.

Μεταξύ άλλων η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στον καλπάζοντα πληθωρισμό, την εγκληματικότητα, τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, τον άκρατο λαϊκισμό, τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων και το κλίμα τρομοκράτησης των δημοκρατικών θεσμών από το καθεστώς Μαδούρο.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχουν στηρίξει το καθεστώς Μαδούρο ενώ αναφέρθηκε και στα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταδικάζουν απερίφραστα τη συνεχιζόμενη παραβίαση της δημοκρατικής τάξης στη χώρα και καλούν για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανθρωπιστικής ανάγκης στη Βενεζουέλα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν δημοσιογράφοι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών ενώ για το βιβλίο μίλησαν ακόμα οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Νίκος Ανδρουλάκης και Μίλτος Κύρκος.