Παρέμβαση Βόζεμπεργκ για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία

Άμεση και αποτελεσματική αντίδραση από την Ε.Ε. στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις που περιλαμβάνουν, συν τοις άλλοις, την εργαλειοποίηση απελπισμένων μεταναστών που αποστέλλονται μαζικά από την Τουρκία δια θαλασσής και ξηράς στην Ελλάδα μέσω παράνομων κυκλωμάτων λαθρεμπόρων ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, σε συζήτηση επί σημαντικών πολιτικών ζητημάτων.

           Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους εντοπίστηκαν περίπου 15.650 παράτυποι μετανάστες στον Έβρο, συγκρίνοντας το αντίστοιχο διάστημα του 2021 που ήταν μόνο 1.400. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμα μια φορά στην προκλητική στάση της Τουρκίας που επιχειρείται από την αρχή του έτους με την κλιμάκωση της επιθετικής πολιτικής με fake news και αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδος, παραβιάζοντας συστηματικά την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών της χώρας μας.

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://youtu.be/ykvb74nTZ58

«Από την αρχή του έτους η Τουρκία έχει ξεκινήσει κλιμάκωση επιθετικής πολιτικής με fake news και αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδος.

Παραβιάζει συστηματικά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μου και τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών  κατασκευάζοντας ακόμα και πλαστούς χάρτες.

Η ένταση που επιδιώκει ο Πρόεδρος Ερντογάν περιλαμβάνει εκτός των άλλων, εργαλειοποίηση απελπισμένων μεταναστών  τους οποίους μαζικά αποστέλλει δια θαλασσής και ξηράς μέσω παράνομων κυκλωμάτων λαθρεμπόρων.

Από τον Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο τρέχοντος έτους εντοπίστηκαν 15.650 παράτυποι μετανάστες στον Έβρο, ενώ το αντίστοιχο διάστημα το 2021 ήταν μόνο 1.400.

Επίσης πριν 15 μέρες την 24η Μαΐου 2022 , σε μια μέρα 5 σκάφη μετέφεραν 500 άτομα από τα Τουρκικά παράλια με προορισμό τη Σάμο κ τη Χίο.

Η Ε.Ε. οφείλει να αντιδράσει! Αυτή τη φορά επιτέλους αποτελεσματικά. Τρόποι υπάρχουν όταν υπάρχει και η βούληση».