Κακόβουλη συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα κατήγγειλε η Ελίζα Βόζεμπεργκ

Την σκόπιμη επαναφορά της συζήτησης για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα κατήγγειλε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, εκφράζοντας για πολλοστή φορά την αντίθεσή της στις πολιτικές των fakenews που επιχειρούν να διασύρουν τη χώρα και προσβάλουν τον ελληνικό λαό.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η οποία είχε προηγουμένως τοποθετηθεί με προφορική παρέμβαση κατά της εισαγωγής πρότασης ψηφίσματος επί του θέματος, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη συζήτηση επανέρχεται κακόβουλα από τις ίδιες πολιτικές ομάδες και τους ίδιους συναδέλφους, για τις ίδιες ακριβώς υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης και με τις ίδιες ακριβώς αναπόδεικτες καταγγελίες.

Αναφερόμενη η κ. Βόζεμπεργκ στην υπόθεση της δήθεν εγκαταλελειμμένης νεκρής προσφυγοπούλας στον Έβρο, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν να ασκείται πολιτική στην Ευρώπη με κακοήθειες και συκοφαντίες, αντίθετα προς τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ακολουθεί το βίντεο καθώς και ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ: https://youtu.be/-jxxcTGISG4

«Πόσες φορές ακόμα στην Ολομέλεια, οι ίδιες πολιτικές ομάδες με τους ίδιους συναδέλφους θα επαναφέρουν κακόβουλα συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα; Η αναφορά είναι για τις ίδιες ακριβώς υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης και για τις ίδιες ακριβώς αναπόδεικτες καταγγελίες που έχουμε επανειλημμένα συζητήσει διεξοδικά. Έχουμε καταλήξει σε ψηφίσματα ενώ ακολούθησαν συστάσεις της Επιτροπής PEGA και πορίσματα.

Ως προς τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραιβάζ έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται ήδη δύο άτομα. Τι άλλο γνωρίζετε συνάδελφοι; Ό,τι ξέρετε να το πείτε, να το καταγγείλετε στην Εισαγγελία. Όχι συκοφαντία χωρίς στοιχεία. Ως προς την ελευθερία του τύπου θα είμαστε με το Συμβούλιο της Ευρώπης που αναγνώρισε μόλις τον Ιούλιο 2023 τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της χώρας μου ή με fake news, όπως η δήθεν εγκαταλελειμμένη νεκρή προσφυγοπούλα στον Έβρο, για την οποία ζήτησε συγγνώμη από την Ελλάδα ακόμη και η έγκριτη εφημερίδα Der Spiegel;

Το καλοκαίρι συνάδελφοι διεξήχθησαν στην Ελλάδα εκλογές, που ανέδειξαν δημοκρατικά για 2η τετραετία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στο τιμόνι της χώρας. Υπήρξε πρόβλημα στη λειτουργία του κράτους δικαίου σ’ αυτό; Τίποτα απολύτως!

Δεν διερωτάσθε τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί η σημερινή συζήτηση ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών; Δεν πρέπει να μας απασχολεί η προσπάθεια διασυρμού της χώρας μου χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο, που προσβάλει και τον ελληνικό λαό για την πρόσφατη ετυμηγορία του; Θα αποτύχουν ακόμη μια φορά όσοι το επιδιώκουν!

Με κακοήθειες και fake news συνάδελφοι δεν ασκείται πολιτική αρχών. Οι ευρωπαϊκές αξίες μας άλλα υπαγορεύουν».