Ελίζα Βόζεμπεργκ: Επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος μίλησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη κατά τη διάρκεια παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, χαρακτηρίζοντας ως επιτομή του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης το ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα, που για πολλοστή φόρα υποκινήθηκε σκόπιμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες. Η κ. Βόζεμπεργκ επέκρινε την τακτική αυτή επισημαίνοντας ότι το εν λόγω ψήφισμα στερείται αξιοπιστίας, καθώς παραγνωρίζει εσκεμμένα τις σοβαρές θεσμικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις που έφερε η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια και παραλείπει συνειδητά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα επίσημα συμπεράσματα της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου το 2023. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ανέδειξε επίσης το γεγονός ότι το ψήφισμα αναφέρεται σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης, αμφισβητώντας το θεσμικό της ρόλο, και καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι τέτοια ψηφίσματα τα οποία υιοθετούν σκόπιμα fake news που διαδίδουν κύκλοι της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δυστυχώς κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθεί το λινκ με το βίντεο και ολόκληρη η παρέμβαση της Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

«Κύριοι συνάδελφοι, Την Τετάρτη στην Ολομέλεια οι ίδιες γνωστές πολιτικές ομάδες για μια ακόμα φορά επιτίθενται στη χώρα μου την Ελλάδα, προωθώντας ένα ψήφισμα για το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου επιεικώς απαράδεκτο. Διότι, συνειδητά παραγνωρίζονται οι σοβαρές θεσμικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια και παραλείπονται σκοπίμως τα επίσημα συμπεράσματα της έκθεσης της Επιτροπής του 2023 για το Κράτος Δικαίου, στην οποία υπογραμμίζεται η πρόοδος της χώρας μου στις συστάσεις της. Είναι δε προκλητικό το γεγονός, ότι το ψήφισμα υιοθετεί σκόπιμα fake news και αυθαίρετους ισχυρισμούς που διαδίδει η αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, επιχειρείται παρέμβαση αθέμιτα στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για εκκρεμείς υποθέσεις. Το θέμα συνάδελφοι είναι πολύ σοβαρό! Το εν λόγω ψήφισμα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των ευρωεκλογών σε μια προσπάθεια να πληγεί η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ελλάδας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κείμενα όπως το εν λόγω, αποτελούν επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης και δυστυχώς κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».