Βόζεμπεργκ_ευρωβουλευτής_ΝΔ_έκτακτα_μέτρα_ενεργοποίηση_ταμείου_αλληλεγγύης_πρόσθετα_οικονομικά_μέτρα_καταστροφή_πληγέντες

Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος ζήτησα την παροχή έκτακτης βοήθειας στην Ελλάδα για τις φονικές πυρκαγιές

 

                                                                                       Βρυξέλλες, 24 Ιουλίου 2018

 

Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος ζητά η Βόζεμπεργκ την παροχή έκτακτης βοήθειας στην Ελλάδα για τις φονικές πυρκαγιές

 

Με κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, ζήτησε τη λήψη έκτακτων μέτρων και πρωτοβουλιών πέραν της ενεργοποίησης του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τραγικές συνέπειες από τις φονικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Αττική.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η άνευ προηγουμένου τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες ώρες απαιτεί  την εξέταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρόσθετων μέτρων συνδρομής με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες συμπολίτες μας και οι οικογένειές  τους και να επανέλθει η ζωή τους στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

«Τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα βιώνει μία από τις χειρότερες τραγωδίες στη σύγχρονη ιστορία της, με ανεξέλεγκτες συνέπειες που δεν μπορεί να διαχειριστεί από μόνη της. Η Ευρώπη έχει ήδη σταθεί στο πλευρό της χώρας μου με την άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όμως η παρούσα κατάσταση, έτσι όπως έχει εξελιχθεί σε μια απρόβλεπτη και άνευ προηγουμένου βιβλική καταστροφή, απαιτεί την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την αντιμετώπισή της.

Οι φονικές πυρκαγιές των δύο τελευταίων ημερών στην Αττική έχουν αφήσει πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, ολοκληρωτικά κατεστραμμένους οικισμούς και ζωτικές υποδομές και μια χώρα να θρηνεί στο έλεος της πύρινης λαίλαπας.

Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και το τεράστιο μέγεθος της τραγωδίας και των καταστροφών από τις πυρκαγιές, ερωτάται η Επιτροπή:

Προτίθεται να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα παροχής έκτακτης βοήθειας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές αρχές και να λάβει πρόσθετα μέτρα και πρωτοβουλίες με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος για την ανακούφιση των πληγεισών περιοχών και των κατοίκων τους;»