Παρουσία μου στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» με το Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συκοφάντησε τη χώρα και την αδίκησε στο κράτος δικαίου. Δεν δώσαμε καλή εικόνα. Στη Ευρώπη δεν μας στέλνουν γι’ αυτό οι πολίτες. Μας στέλνουν για να συνεργαστούμε.

Στην ατζέντα της επόμενης πενταετίας μπαίνει η ανάγκη για μία ενιαία ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθεί ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται τα κράτη μέλη και να μην καταγράφονται οι αμυντικές δαπάνες στο δημόσιο χρέος. Περιλαμβάνονται ακόμη η πράσινη μετάβαση, η κλιματική αλλαγή, η νέα κοινή αγροτική πολιτική και το νέο πακέτο ανάκαμψης.

Για τα επόμενα τρία χρόνια, ευτυχώς αυτήν την Κυβέρνηση θα έχουμε και αυτόν τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα πάει να διαπραγματευτεί, το επόμενο πακέτο ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους αγρότες. Η μέριμνα υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά θέλει και ευρωπαϊκή θωράκιση.

Απεύχομαι να υπάρχει αποχή. Μακάρι αυτοί που μας ακούν να καταλάβουν ότι και η τελευταία ψήφος μετρά. Θέλουμε να πάνε όλοι να ψηφίσουν, να δώσουν μια δυνατή φωνή στους ευρωβουλευτές και όσοι εκλεγούν να θωρακίσουν τα συμφέροντα της χώρας. Αυτή είναι η αποστολή μας, γι’ αυτό μας θέλουν εκεί, όχι για να ασκούμε αντιπολίτευση.

Από τη παρουσία μου στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» με το Νίκο Χατζηνικολάου.