Βόζεμπεργκ_ΝΔ_εκδήλωση_γυναίκα_οικονομία_απασχόληση

Εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητές την Ελίζα Βόζεμπεργκ και το Χρήστο Σταϊκούρα

 

Στρασβούργο, 14 Σεπτεμβρίου 2017

 

Εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας

με ομιλητές την Ελίζα Βόζεμπεργκ και το Χρήστο Σταϊκούρα

 

Εκδήλωση με θέμα «Ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης – Ενίσχυση της Εθνικής Οικονομίας» διοργάνωσε η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη,  με αφορμή τη διαρκώς αυξανόμενη ανασφάλεια των γυναικών στον εργασιακό τομέα και τις οξείες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη γυναικεία απασχόληση.

Το θέμα της εκδήλωσης, η οποία οργανώθηκε ενόψει της παρουσίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανέπτυξαν με ομιλίες τους η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη καθώς και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Χρήστος Σταϊκούρας.   

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, μέλος της Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι έχουμε ευθύνη ως κοινωνία για την ελλιπή προβολή επιτυχημένων προτύπων γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη εξισορρόπησης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Σήμερα 40.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών καθιστώντας αδύνατη την απασχόληση των μανάδων τους. Η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα δώσει δυναμη στην οικογένεια».

Με τη σειρά του, ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, προχώρησε σε μία εκτενή ανάλυση  οικονομικών μεγεθών, παραθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν στην πράξη ότι είναι δυνατή η ισχυρή ενίσχυση της οικονομίας μέσω της τόνωσης της γυναικείας απασχόλησης.

    Την εκδήλωση συντόνισε η Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νατάσα Σωτηριάδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενακης, η Βουλευτής Α’ Αθηνών και Τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη και η Γραμματεας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαρία Συρεγγέλα.

     Τη συζήτηση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι τοπικοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ‘Ελενα Ράπτη.