παρέμβαση_ολομέλεια_δήλωσεις_Τσίπρα_μέλλον_Ευρώπης_επιτυχία_Σαμαρά_επενδύσεις_αγορές_συμφωνία_Πρέσπων_ζημία_αγορές_

Γραπτή παρέμβασή μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

 

Στρασβούργο, 11 Σεπτεμβρίου 2018

 

Γραπτή παρέμβαση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

 

« Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές φοράμε πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, όμως εσείς σήμερα απευθυνθήκατε στο ευρωκοινοβούλιο ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρωθυπουργός της χώρας.

Μιλήσατε για διευρυμένη διαφθορά, διασπάθιση χρήματος και πάρτυ στην υγεία από προηγούμενες κυβερνήσεις, αδιαφορώντας εάν αμαυρώνετε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα αγωνίζεται να βγει από την κρίση στηριζόμενη στις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι χάρη στο ανύπαρκτο success story της κυβέρνησής σας, όπως επιχειρήσατε να μας παρουσιάσετε.

Εσείς προκαλέσατε ζημιά στην οικονομία άνω των 100 δις ευρώ, υποθηκεύσατε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, δεσμεύσατε τη χώρα με ανέφικτα πλεονάσματα έως το 2060, επιβάλλατε πρόσθετα μέτρα 15 δις ευρώ και κόψατε επιδόματα ακόμη και χαμηλοσυνταξιούχων, πολυτέκνων και αναπήρων.

Ο οικονομικός σας λαϊκισμός αχρήστευσε τις θυσίες πέντε ετών, προκάλεσε τα capital controls, στέρησε από τη χώρα μας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και έδιωξε χιλιάδες νέους μας στο εξωτερικό.

Επιρρίψατε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ κατά γενική παραδοχή ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από τα μνημόνια από τα τέλη του 2014.

Η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν αυτή που προσέλκυσε σε δύο χρόνια επενδύσεις 34 δις ευρώ, ενώ εσείς σε 3,5 χρόνια δεν φέρατε ούτε μία νέα σοβαρή επένδυση.

Τέλος, χαρακτηρίσατε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως πρότυπο επίλυσης διαφορών, ενώ με αυτήν χαρίσατε στους γείτονές μας μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, υποχωρώντας από πάγιες ελληνικές θέσεις».