Ελίζα Βόζεμπεργκ_ευρωβουλευτής_ΝΔ_Σκοπιανό_εθνικό θέμα_μείζον θέμα_αδιέξοδο_λαϊκισμός

Άρθρο μου: “Μπούμερανγκ το Σκοπιανό για τον Αλέξη Τσίπρα”

Μπούμερανγκ το Σκοπιανό για τον Αλέξη Τσίπρα

 

Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό και το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό απέδειξαν το αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να οδηγήσει έναν ηγέτη ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε επιχειρώντας να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα μείζον εθνικό θέμα, με πραγματικό στόχο όχι την επίλυση του αλλά την αξιοποίηση του για μικρομματικές σκοπιμότητες.

Πίστευε ότι θα προκαλούσε ρήγμα στη ΝΔ, ότι θα δημιουργούσε το έδαφος ακόμη και για την ίδρυση νέου δεξιού κόμματος και τελικά ότι μπορεί και να κατάφερνε μια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με την ανεύρεση νέων συμμάχων για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά όμως που τελικά καταφέρνει, όπως διεφάνη μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, είναι η πολιτική του απομόνωση, το βαθύ ρήγμα στον κυβερνητικό του συνασπισμό και η καθαρή πλέον δυσαρμονία ανάμεσα στις επιδιώξεις του και την κοινήγνώμη.

Ο κ. Τσίπρας υποδύεται τον εθνικό ηγέτη που θέλει δήθεν να λύσει ένα θέμα πολλών δεκαετιών αξιοποιώντας την ευκαιρία. Ποια ακριβώς ευκαιρία εννοεί; Την ανυπαρξία κυβερνητικής θέσης, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό του εταίρο να αρνείται τη σύνθετη ονομασία, την οποία ο ιδιος ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται; Ή μήπως την «ευκαιρία» της έλλειψης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τον Ζόραν Ζάεφ για να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων, με απάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων; Χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα και δίχως κοινοβουλευτική πλειοψηφία στα Σκόπια, η συγκυρία είναι προφανώς αρνητική για μια σοβαρή επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, άρα πραγματική ευκαιρία δεν υπάρχει παρά μόνο στη ρητορική των δυο πρωθυπουργών.

Η μόνη πραγματική ευκαιρία που είδε ο κ. Τσιπρας και επιχειρεί να αξιοποιήσει είναι η αλλαγή των συσχετισμών στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι με την ελπίδα της πολιτικής, εκλογικής του ανάκαμψης. Μόνο που τελικά, ετσι όπως χειρίστηκε το ζήτημα, το μετέτρεψε σε μπούμερανγκ για τον ιδιον και το κόμμα του. Έμεινε μόνος, δίχως καν το φύλλο συκής του Πάνου Καμένου, με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης απέναντί του.

Τι δυσάρεστη έκπληξη για έναν αυθεντικό λαϊκιστή!

 

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στις 28/01/2018 στην ιστοσελίδα ZOOMNEWS